dilluns, 9 de gener del 2012

La pedra dels Maulets

Bona vesprada/nit, ja s'han acabat les vacances de Nadal i sense tardar més ja m'avellix publicar. Espere que les hagueu passat en pau, amb la família i amb els dies de festa al màxim, però ara toca el que toca.

L'altre dia navegant vaig trobar un monument en honor dels Maulets, conegut popularment com La pedra dels Maulets, en honor dels Maulets, els que defensaren Xàtiva i els furs valencians durant la Guerra de Successió. Aquesta pedra està situada a la Plaça de Sant Francesc de la capital de la Costera.

És l'únic monument de Xàtiva i possiblement de tot el País Valencià dedicat als maulets. Aquesta gran pedra de marbre de Buixcarró de les pedreres de Barxeta amb una cara polida duu una inscripció que diu:

"Als maulets per l'heroica defensa de la ciutat, cremada el 1707 per Felip V, en la lluita pels furs valencians. Els xativins i tots els valencians. 18-6-1978".

És un lloc de reunió per als nacionalistes dels Països Catalans i un lloc per a fer pintades i insults per als valencianistes, com ja han demostrat mes d'una vegada. Es creu que podrien ser el GAV (Grup Acció Valencianista), blavers impotents davant d'una terra resistent i imparable.

(click per a vore en gran)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada